CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Tijdens deze lessenserie ga je aan de slag met Scratch. Zo programmeer je Ozobot, maar ook Dash en Dot en een drone komen aan bod. CoderDojo is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 8 tot 17 jaar.

Meld je aan!

Meedoen aan CoderDojo is mogelijk voor iedereen tussen 8 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je aan te melden.

Datum: 15 mei

Datum: 14 mei

Datum: 17 apr

Eén keer in de maand op woensdag van 14.45 tot 15.30 uur
We beginnen om 14.45 uur, maar je bent ook eerder welkom!  We lezen voor en gaan zingen, dansen en bewegen.

Datum: 17 apr

Datum: 16 apr

Voorlezen voor peuters en kleuters

Elke tweede donderdag van de maand van oktober t/m april in bibliotheek Ruinerwold

Voorlezen van 15.45 - 16.30 uur. We beginnen om 15.45 uur, maar je bent ook eerder welkom!
We lezen voor en daarna is het tijd voor knutselen, zingen, bewegingsspelletjes of een andere activiteit. Natuurlijk is er ook iets te drinken met wat lekkers.

Datum: 11 apr

Datum: 20 mrt

Datum: 20 mrt

Datum: 19 mrt

Datum: 14 mrt

Datum: 20 feb

Datum: 14 feb

Datum: 13 feb

Datum: 12 feb
Kosten: Gratis

Workshop Creatieve patronen tekenen door Ineke Russchen in het kader van de Maand van de Spiritualiteit.

Tijdens deze workshop leer je hoe je met allerlei eenvoudige patronen en lijnen prachtige ontwerpen op papier kunt maken. Met allerlei trucjes wordt je tekening nog mooier. Creatieve patronen tekenen is een leuke, ontspannende manier van tekenen. Tijdens de workshop zijn er voorbeelden aanwezig en al het materiaal is beschikbaar.

Deelname is € 3,- plus € 1,- voor materialen.

Graag van tevoren aanmelden (via info@bibliotheekzuidwolde.nl of 088-0128290) in verband met de materialen die Ineke Russchen mee moet nemen.

Datum: 01 feb
Kosten: €4,-

23 januari 2019

Datum: 23 jan

Datum: 16 jan

Datum: 15 jan

Datum: 10 jan
Kosten: Gratis

Een deskundige medewerker beantwoordt alle vragen over het gebruik van de computer, laptop, tablet, printer, e-reader en smartphone.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek zoals het downloaden van e-books en het gebruik van de website.

Datum: 19 dec

19 december 2018
23 januari 2019

Datum: 19 dec
Kosten: Gratis
Heb je zin om creatief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten dan ben je van harte uitgenodigd!

Je mag je eigen knutsel- of handwerkje meenemen. Het Crea Café is voor iedereen toegankelijk, jong en oud, leden en niet- leden van de bibliotheek. Koffie en thee staan klaar en de toegang is gratis.

Het Crea Café is een initiatief van Bibliotheek Ruinen en Welzijn De Wolden.

Voor meer informatie:
Jeanet Drent (Bibliotheek Zuidwolde), tel. 088 012 8290 of
Lotte Koolhof (Welzijn De Wolden), tel. 0528 378686.
Datum: 13 dec
Begintijd: 14:00
Eindtijd: 16:00
Locatie: Bibliotheek Zuidwolde

CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 8 tot 17 jaar.

Aanmelden CoderDojo of mail naar info@bibliotheekruinerwold.nl

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Goed om te weten

Voor alle bijeenkomsten geldt: neem je eigen laptop mee. We starten in september met een lessen serie van 4 lessen. Je kunt instromen, maar gewenst is om alle 4 de lessen aanwezig te zijn.

Datum: 12 dec

Datum: 12 dec