Leren werken met de digitale overheid?

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale overheidsdiensten van bijvoorbeeld de gemeente De Wolden, MijnOverheid, de Sociale Verzekeringsbank? De bibliotheken in Zuidwolde, De Wijk, Ruinen en Ruinerwold helpen je op weg met de gratis cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD.

Wat leer je?

In een cursus van 4 dagdelen leer je hoe je een DigiD aanmaakt, activeert en gebruikt. Een DigiD is je digitale toegangscode voor websites van de overheid (en andere diensten, zoals bijv. zorgverzekeringen).

Je oefent hiermee op de website van de gemeente De Wolden:

- hoe maak ik digitaal een afspraak op het gemeentehuis in Zuidwolde?

- hoe verleng ik mijn rijbewijs?

- hoe meld ik overlast?

Ook is er aandacht voor de website MijnOverheid.nl, Regelhulp.nl en de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

Je krijgt een gratis werkboek tijdens de eerste les.

Meedoen?

De cursus is gratis en bedoeld voor inwoners uit de gemeente De Wolden. Een groep deelnemers bestaat uit maximaal 8 personen en wordt begeleid door twee gecertificeerde docenten.

Je kunt werken met een toetsenbord en muis en je kunt al een beetje met internet omgaan.

Je kunt je opgeven via ons inschrijfformulier .

Als er nog geen cursusdata bekend zijn, meld je dan aan via het belangstellingsformulier. De bibliotheek neemt dan z.s.m. contact met je op.